Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-25 07:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/saltimbocca-1/

Recept

Saltimbocca

Platta ut köttskivorna något med handen. Täck varje lövbiff med en skiva skinka, ett salviablad och salta och peppra lätt.

Rulla ihop. Fäst antingen med tandbetare eller strån av spagetti. Använder man spagetti måste man göra ett hål först med en tandpetare.
Hetta upp olivoljan i en traktörpanna eller stekpanna som har lock.

Lägg i ruladerna och ge dem hastigt lite fin färg runt om.

Häll på vinet, sänk värmen och lägg på lock. Efterstek i några minuter.
Servera saltimboccan med ris, grillad polenta eller kokt färsk potatis. Det behövs också en vacker och färgglad sallad.