Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-02 17:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/salviaspackad-flaskkarre-med-sallad-pa-fankal-och-kalrabbi/

Recept

Salviaspäckad fläskkarré med sallad på fänkål och kålrabbi

Karrén kan man gärna göra på indirekt värme på grillen, eller i ugnen om man föredrar det. Den får fin smak av salvia och vitlök, så tillbehören får gärna vara diskreta.

1. Fördela kol på grillens ena halva och tänd.

2. Gör ett hål rakt igenom fläskkarrén. Stick in en stjälk salvia. Gör flera små snitt i köttet och peta in vitlöksklyftor och salviablad. Salta och peppra köttet. Bind ev upp det.

3. När kolen har täckts med ett lager vit aska: bryn köttet runt om. Flytta sedan köttbiten till den del av grillen där det inte ligger kol. Sätt på locket och ha endast lite ventilation öppen. Grilla under lock tills köttet har en innertemperatur på 70 grader (det tar cirka 1 timme).

4. Gör salladen: Rosta solroskärnorna i torr men het panna. Var försiktig, de bränns lätt.

5. Skölj mangolden. Skölj och ansa fänkålen och strimla tunt. Skala kålrabbin och skär i tunna stavar.

6. Vispa ihop alla ingredienserna till dressingen i en skål. Vid servering: Häll i sallad, fänkål, kålrabbi och rostade solroskärnor i dressingen och vänd runt.

7. Servera den grillade fläskkarrén med sallad och ev polenta.