Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-20 04:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/sarah-bernhardt-bakelser/

Recept

Sarah Bernhardt-bakelser

Foto: Nicklas Thegerström

En riktig kondisklassiker, chokladbiskvier upp­kallade efter den franska skådespelaren Sarah Bernhardt, med krispig biskvi i botten, smältande söt fyllning och ett tunt lager choklad på toppen.

1. Fyllning: Lägg chokladbitarna i en bunke. Koka upp grädde och honung och slå den kokande grädden över chokladen. Mixa ihop med en stavmixer eller i matberedare, klicka i smöret, tillsätt konjak och mixa slätt. Ställ bunken i kylen så att ­fyllningen stelnar.

2. Biskvibotten: Sätt ugnen på 180 grader. Lös upp mandelmassan med äggvitan. Spritsa eller klicka ut biskvismeten på en plåt med bakplåtspapper på, i klickar ungefär stora som en femkrona.

3. Baka i ugnen tills bakelserna fått fin färg, cirka 7–9 minuter beroende på storlek. Låt svalna, och lossa sedan biskvibottnarna från bakplåts­papperet. Spritsa på fyllningen.

4. Smält chokladen och doppa biskvierna i den så att fyllningen och en liten bit av bottnen täcks helt. Låt chokladen stelna.

Fler recept:
Klassisk Napoleonbakelse
Budapestbakelse med färska hallon
Éclair med jordgubbar och lemoncurd