Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-17 11:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/sardinsmorgas/

RECEPT

Sardinsmörgås

Häll noga av all olja från sardinerna. Den smakar inte gott och är inte speciellt nyttig.

Klyv brödet men låt det hänga ihop i ena kanten. Lägg på sardinerna och mosa dem lätt.
Lägg på skivad tomat, strö över tunna ringar av rödlök och en rejäl dos grovmalen svartpeppar.

Skölj bladen och klappa dem torra mellan hushållspapper. Fyll brödet med de gröna bladen.

Med en eller två färska frukter blir sardinsmörgåsen en mättande lunch.