Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-28 04:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/sataytofu/

Recept

Sataytofu

Foto: Ulrika Pousette

Woka på hög värme och rör hela tiden, tills det luktar som på en thairestaurang i ditt kök. Då är du på rätt väg! Tycker du den milda jordnötssmaken är för mesig tillsätter du bara lite hackad chili.

1. Blanda ingredienserna till woksåsen.
2. Tärna tofun. Marinera tofutärningarna i sojasås, enklast i en påse.
3. Skölj och ansa grönsakerna. Skär broccolin i små buketter, paprikan i tärningar, sockerärterna på snedden och salladslöken i strimlor. Hacka vitlöken fint.
4. Koka risnudlarna enligt anvisning på paketet. Låt stå i kallt vatten i kastrullen.
5. Hetta upp olja i en wokpanna. Woka broccoli, paprika, sockerärter och det mesta av salladslöken ett par minuter. Ta mer olja om det behövs. Ha riktigt hett så att grönsakerna wokas, inte kokar. Tillsätt vitlöken mot slutet, så att den inte hinner brännas vid.
6. Vänd ner de avrunna nudlarna tillsammans med woksåsen.
7. Rulla tofutärningarna i en blandning av potatismjöl/majsstärkelse, gurkmeja och salt och stek frasiga i olja i en stekpanna. Lägg tofun på woken tillsammans med resten av salladslöken.