Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-23 20:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/seekh-kebab/

Recept

Seekh kebab

Finhacka skalad och strimlad inge­fära, samt lök och vitlök. Praktiskt är att finhacka allt i en liten mat­beredare samtidigt som man blandar hacket med vetemjöl, ströbröd och alla kryddor. Vänta med färs, ägg och koriander.
Rör därefter i lammfärsen och låt smeten vila i 30 minuter.

Vispa upp äggen något och rör i dem och korianderhacket i färsen.

Platta ut till små runda eller avlånga biffar.
Stek kebaben i lite olivolja eller pensla biffarna med olivolja och grilla kebaben. Lägg på ett fat och garnera med rödlök och koriander.

Servera kebaben antingen med pita- eller chapatibröd samt raita. Ris kryddat med kanel, nejlikor, karde­mumma och lagerblad är också gott och mer mättande till.