Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-24 07:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/selleri-och-libbsticksalt/

Recept

Selleri- och libbsticksalt

Selleri- och libbsticksalt. Foto: Simon Bajada

Jag erkänner villigt att det här är det salt jag använder absolut mest. Jag har det till allt – bloody mary, gazpacho, soppor och pastarätter, men även på frukostmackan och i tomatsallad. Både selleri och libbsticka är perfekta att använda i buljonger, så det kanske är därför det här saltet passar till det mesta.

Rätta artikel

1. Mixa ihop allt till något som påminner om en smoothie och ställ i kylen 48 timmar.

2. Smeta sedan ut ett tunt lager på ugnsmattor i silikon. Det går att ta vanligt bakplåtspapper också, men ibland fastnar smeten på pappret när den har torkat.

3. Torka i ugnen på 50 grader cirka 24 timmar, tills en stor saltkaka bildats. Denna mixar man sedan sönder till saltkonsistens och siktar bort eventuella stora bitar.

4. Lägg i väl rengjorda burkar med tättslutande lock och förvara mörkt och svalt. Håller minst 6 månader.