Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-26 06:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/selleri-remoulade/

Recept

Selleri remoulade

DN Text

Skala och dela sellerin. Skär den i tunna strimlor. Koka upp vatten med lite salt i en kastrull. Lägg i selleristavarna när vattnet kokar. Låt dem koka i en minut, de ska fortfarande kännas lite knapriga. Låt dem rinna av ordentligt, klappa dem torra i en handduk.

Vispa ihop såsen, gärna med elvisp. Föst senap och vatten sedan oljan droppvis så såsen tjocknar. Smaka av med pressad citron, peppar och eventuellt salt.

Blanda sellerin med såsen och låt stå några timmar eller över natten innan sellerisalladen serveras. Vänd då i persiljan.