Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-08 20:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/sesamlax-med-tva-sallader/

Recept

Sesamlax med två sallader

DN Text

Skär laxen i portionsbitar. Finhacka dillen och riv skalet av citronen. Smaksätt laxen med salt och peppar och klappa sedan in dill och citron runt om. Vänd laxen i sesamfrö och stek den gyllenbrun i hälften smör och hälften olja.

Välj en av salladerna till laxen.

Asiatisk sallad
Ta bort kärnhuset ur papayan och skär fruktköttet i så tunna stavar som möjligt. Gör samma sak med rättika och morot. Strimla salladen fint. Vänd ihop allt med soja, smaka av med svartpeppar och eventuellt salt och servera.

Fänkålssallad
Skiva fänkål så tunt som möjligt och lägg upp i en skål. Blanda limesaft och olivolja till en dressing. Häll över dressingen och smaksätt med svartpeppar. Garnera med rädisor, gärna med blasten kvar och dillvippor.

Glasnudlar framställs av stärkelse från mungbönor. Köp dem i så små nystan som möjligt. Efter att nudlarna har blötlagts går det utmärkt att skära dem i mindre bitar.