Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-28 22:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/sherrysill-1/

Recept

Sherrysill

Sherrysill.
Sherrysill. Foto: Beatrice Lundborg

A och O för att göra en bra sillinläggning är att använda saltsillfiléer som man vattnar ur själv. Och om man dessutom kostar på sig en extra god palo cortado eller oloroso-sherry så blir denna sill eminent. Den här varianten tar sin tid, men den sammanlagda arbetsinsatsen är ringa. Ät den senast en vecka efter den gjorts. Använd inte inläggningssill, den är alltför mosig.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in