Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-15 04:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/sill-i-dill-pa-linders-vis-2/

Recept

Sill i dill på Linders vis

DN Text

Vitpeppar och dill tillhör de svenskaste av smakkombinationer, så väl i dillkött som i många sillinläggningar. Klassisk sill i dill har här fått en extra smakskjuts av att dillfrön lagts till receptet.

Koka upp ättika, vatten, socker, dillfrön och peppar. Tag av från värmen och låt kallna.

Skölj sillfiléerna och låt dem rinna av ordentligt. Skär sillen i 2 centimeter tjocka skivor (gaffelbitar).

Varva med sill och dill i en glasburk. Häll över den kalla lagen. Låt stå 1-2 dygn.