Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-16 15:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/sill-med-beta-och-rot/

Recept

Sill med beta och rot

Foto: Fredrik Funck

Jag tycker om sillinläggningar med mycket grönsaker. Det blir vackert och mer variationsrikt att äta. Sprött tunnbröd med smör på är mitt favorittillbehör när jag ska inta sillen. Men den kan förstås också serveras med knäcke, kavring eller vad man gillar för bröd. Långlagrad hårdost är givetvis också gott till.

1. Koka upp alla ingredienser till lagen i en kastrull. Ta av från värmen och låt kallna helt (häll upp lagen i en skål som står i kallt vatten för att skynda på).


2. Skär sillen i gaffelbitar (cirka 1 centimeter tjocka). Skala betan och persiljeroten och hyvla eller skär dem i riktigt tunna skivor. Skala och skiva rödlöken.


3. Varva sill och grönsaker i en burk eller liknande. Häll på den kalla lagen och låt stå i minst 1 dygn. Servera på midsommarbordet med bröd och ost och/eller kokt färskpotatis.