Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-19 17:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/sillsallad/

Recept

Sillsallad

Sillsallad är en favorit som nästan enbart förekommer på julbordet. Gör man den själv kan man få sin egen lagom bitiga, syrliga eller milda sallad. Den som gillar salladen men inte sillen har här en möjlighet att få sin egen sillfria portion.

Skär den skalade potatisen, det skalade äpplet, rödbetor, lök och saltgurka i små tärningar. Blanda alltihop med lite rödbetslag.

Smaka av och känn om det eventuellt behövs mer av någon av ingredienserna. Lägg blandningen i en glasburk.

Skär sillen i tärningar och lägg i en burk för sig. Blanda samman sill och övriga ingredienser först när sillsalladen ska serveras. Garnera med hårdkokta ägg i klyftor och servera med en skål gräddfil.

En lättgjord pastej av en sort som inte behöver bakas i vattenbad i ugnen. Man steker levern och mixar sedan med grädde och kryddor.