Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-23 11:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/skaldjur-i-papper/

Recept

Skaldjur i papper

Foto: Beatrice Lundborg

Det är spännande och blir så gott att laga skaldjur i papper. Dofterna som kommer ur paketet är ljuvliga. Man kan laga paketet i ugnen eller också lägga det på indirekt värme på en utegrill med lock. Enda problemet är att få tag på råa skaldjur, som av någon anledning säljs sparsamt här i landet. Men i fiskaffärer och i saluhallar brukar man kunna få tag på dem, även om man ibland måste förbeställa. Annars kan man använda färdigkokta och halvera tillagningstiden.

1. Rensa skaldjuren och skär dem i mindre bitar.

2. Ta fyra ark bakplåtspapper och veckla ut dem. Fördela potatisskivor och skaldjursbitar på mitten på papperen. Toppa med kvistar av citrontimjan. Strö över flingsalt och droppa över olja. Förslut.

3. Baka i ugn, 225 grader i varmluftsugn eller 235 grader i vanlig ugn, i cirka 15 minuter.

4. Servera med örtkräm och gott vitt surdegsbröd. Toppa eventuellt med lite paprikapulver.