Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-21 23:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/skaldjurs-och-philadelphiatarta/

Recept

Skaldjurs- och philadelphiatårta

Foto: Anna Clarén


Räkor, kräftstjärtar, Philadelphiaost, avokado och mango är mums i en smörgåstårta. Använd gärna räkor som du skalar själv, det blir både godast och snyggast.

1. Blanda 300 g Philadelphiaost, 1 dl crème fraiche och finhackad purjolök till en röra. Smaka av med salt och peppar.


2. Fortsätt med avokadofyllningen. Gröp ur innehållet i avokadon och mosa det tillsammans med citron och 100 g Philadelphiaost. Smaka av med lite salt och peppar.


3. Skala räkorna som ska vara till fyllningen. Skär bort kanterna på brödskivorna. Lägg två bröd­skivor på bredden och tre brödskivor på längden på en bricka. Bred på hälften av Philadelphia­fyllningen. Lägg på ett lager brödskivor. Lägg dem så att de täcker skarvarna i brödlagret under, på så vis får du en smörgåstårta som håller ihop bättre.


4. Täck med avokadofyllningen. Fördela räkorna över hela smörgåstårtan. Lägg på ett lager brödskivor och bred på resten av Philadelphiafyllningen. Lägg på de resterande brödskivorna.

5. Blanda 400 g Philadelphia och 2 dl crème fraiche och täck hela smörgåstårtan med krämen. Skala räkorna som ska vara till garneringen.

6. Garnera genom att lägga räkor, avrunna kräftstjärtar, skivad avokado och mango i små högar ovanpå tårtan. Avsluta med machesallad.