Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-17 17:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/skaldjurssoppa-anisett/

Recept

Skaldjurssoppa anisett

DN Text

En lättlagad och fettsnål skaldjurssoppa är uppiggande och delikat. Av hävd är skaldjur sammanknippade med romantik, men innehåller dessutom nyttiga mineraler.

1. Finhacka schalottenlöken, vitlöken, fänkålen och moroten.

2. Fräs bitarna i olivoljan på medelgod värme i ett par minuter.

3. Tillsätt paprikapulver och fräs ytterligare 1 minut.

4. Häll på hummerfonden och låt koka utan lock i cirka 10 minuter eller tills vätskan reducerats till cirka 4 dl och grönsaksbitarna är helt mjuka. Häll i anisett och låt koka upp.

5. Tag av från värmen och mixa tills soppan blir slät.

6. Värm soppan med skaldjuren tills de blir röda. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera.