Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-12 20:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/skinkpannkaka/

Recept

Skinkpannkaka

Vispa samman mjöl, salt och mjölk till en slät smet. Vispa ner ett ägg i taget. Låt gärna smeten stå och svälla i 30 minuter.

Finstrimla skinkan, det går lättast om den är riktigt kall. Blanda skinka och parmesan i smeten. Smula i basilikan och rör om.

Smörj en långpanna med olivolja. Häll i smeten. Se till att ost och skinka är jämnt fördelade. Grädda pannkakan mitt i ugnen på 225 grader tills den fått fin färg, pöser upp och stelnar, 20–25 minuter.

Skölj salladen och slunga eller klappa den torr. Lägg ut romansalladsbladen med salladsskotten i mitten. Servera olivolja och balsamvinäger till vid bordet.

Mer magkänsla: Om du vill minska på fettet byter du mjölken mot lättmjölk och tillsätter 1/2 msk socker i smeten för färgens skull. Sockret behövs inte om du använder laktosfri mjölk eftersom den redan är söt. Ersätt smeten med glutenfri mix om det behövs.