Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-09 18:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/skinkpannkaka/

RECEPT

Skinkpannkaka

Vispa samman mjöl, salt och mjölk till en slät smet. Vispa ner ett ägg i taget. Låt gärna smeten stå och svälla i 30 minuter.

Finstrimla skinkan, det går lättast om den är riktigt kall. Blanda skinka och parmesan i smeten. Smula i basilikan och rör om.

Smörj en långpanna med olivolja. Häll i smeten. Se till att ost och skinka är jämnt fördelade. Grädda pannkakan mitt i ugnen på 225 grader tills den fått fin färg, pöser upp och stelnar, 20–25 minuter.

Skölj salladen och slunga eller klappa den torr. Lägg ut romansalladsbladen med salladsskotten i mitten. Servera olivolja och balsamvinäger till vid bordet.

Mer magkänsla: Om du vill minska på fettet byter du mjölken mot lättmjölk och tillsätter 1/2 msk socker i smeten för färgens skull. Sockret behövs inte om du använder laktosfri mjölk eftersom den redan är söt. Ersätt smeten med glutenfri mix om det behövs.