Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-16 02:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/skocka-inkokt-i-ol-rosmarin-smor-och-buljong/

Recept

Skocka inkokt i öl, rosmarin, smör och buljong

Att koka in smak i rotsaker är så enkelt och effektivt. Receptet går också att laga med färskpotatis.

1. Skär bort skalen från skockorna med en vass kniv på längden (tournera på kockspråk) eller skala dem med en skalare. Dela skockorna en gång på tvären. Lägg dem i en kastrull. Häll på öl och buljong och vatten. Tillsätt smör och rosmarin.


2. Koka upp och sjud under lock i 15-25 minuter tills det skockorna är genommjuka men inte mosiga. Koktiden på skockor varierar mycket, känn med en sticka då och då.

3. Ät varm eller avsvalnad med toppningen i receptet här intill.