Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-02 14:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/slajm-bal/

Recept

Slajm-bål

Foto: Fredrik Funck

Jelly finns i många färger och smaker. Även garnityren i bålen kan varieras efter behag, kanske slemmiga godismaskar, döskallar, frukt skuren i olika former. Vill man ha en stor spökhand i bålen kan man frysa is i en plasthandske.

1. Gör jellyn enligt anvisning på förpackningen. Låt den stå och stelna, gärna över natten.
2. Häll över jellyn i serveringsskålen (om du inte gjorde den där från början). Hacka sönder den i mindre bitar. Häll i saften och rör runt.
3. Garnera och dekorera slajm-bålen efter önskemål.