Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-08 03:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/slakad-fankal/

Recept

Slakad fänkål

Den slakade fänkålen görs på samma vis som den klassiska amerikanska vitkålssalladen coleslaw. Senap brukar ingå, och det här receptet smaksätts också med färsk dill.
Förutom till friterad eller stek sill passar denna röra också till all möjlig annan fisk eller till grillade köttbitar.

1. Skär bort roten från fänkålen och skär resten i tunna skivor. Salta.

2. Gör i ordning såsen. Blanda salt, senap, äggula, vinäger och dill. Rör ner olivoljan och matoljan lite i taget i bladningen och rör hela tiden tills alltsammans tjocknar.

3. Krydda med svartpeppar och tillsätt eventuellt lite mer salt. Låt stå minst 30 minuter i kylen. Servera med friterad strömming.