Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-24 18:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/smaltrabarber-med-glass-och-amaretti/

Recept

Smältrabarber med glass och amaretti

DN Text

Skala helst inte rabarbern helt, den tidiga rosa brukar ha tunt skal och det ger fin färg. Dela tjockare stjälkar i två eller fyra på längden och skär dem i bitar.

Koka upp socker, vatten och en delad vaniljstång/vaniljsocker. Låt lagen koka ihop i 5 minuter utan lock. Lägg i rabarbern och koka upp på nytt. Smaka av om det behövs mer socker – det är stor skillnad på syrligheten hos tidig, driven vårrabarber och frilandsodlad.

Dra kastrullen från värmen. Låt rabarbern svalna. Ta bort vaniljstången, skrapa eventuellt ur vaniljfröna i kompotten. Servera rabarbern med vaniljglass och smulade amaretti eller mandelbiskvier.