Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-26 03:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/smoothie-pa-nasslor-kvanne-och-grona-artor/

Recept

Smoothie på nässlor, kvanne och gröna ärtor

Foto: Fredrik Funck

Det här är en mättande, mild smoothie. Finns inte fjällkvanne eller strandkvanne att tillgå passar libbsticka bra. Kvanne är aromatisk med en stark smak, använd den sparsamt så den inte tar över. Ett alternativt är smoothie på kirskål, våtarv och selleri. Späd kirskål är en användbar grönsak. Smaken påminner om selleri och de tillhör samma växtfamilj. Den här smoothien passar den som gillar beska smaker. För en sötare variant går det bra att söta med honung, men prova gärna det beska först. Våtarv har en jordig, frisk smak.

Rätta artikel

Smoothie på nässlor, kvanne och gröna ärtor:
1.
Häll alla ingredienser utom peppar i en matberedare och mixa till en slät smoothie. Smaksätt med peppar och servera.

Smoothie på kirskål, våtarv och selleri:
1. Skala grapefrukten och dela den i klyftor. Skala avokadon, ta bort kärnan och dela avokadon i mindre bitar.
2. Lägg alla ingredienser utom honung i en matberedare. Mixa, smaka eventuellt av med honung och servera.