Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-22 22:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/smorgastarta-med-sardellrora/

Recept

Smörgåstårta med sardellröra

Foto: Anna Clarén

En röra med sardeller, kapris och ägg och en med räkor, crabsticks och majonnäs – tillsammans kan det bara bli en riktigt god smörgåstårta.

1. Crabsticksfyllning: Skär crabsticksen i bitar. Skala och hacka räkorna grovt. Blanda crabsticks, räkor, majonnäs, turkisk yoghurt, finrivet citronskal, gräslök, salt och peppar till en röra.


2. Ägg- och sardellfyllning: Skala och hacka äggen grovt. Mixa sardeller och kapris med en stavmixer eller använd en matberedare. Blanda ägg, sardeller, kapris, pressad vitlök, majonnäs och turkisk yoghurt till en röra. Smaka av med salt och peppar.

3. Kantskär hönökakorna så att de blir lite mindre i storlek. Lägg två hönökakor kant i kant på en bricka. Bred på crabsticksröran. Lägg två hönökakor ovanpå, lägg dem så att skarven förskjuts. Bred på ägg- och sardellfyllning och lägg på de sista hönökakorna.

4. Garnering: Blanda majonnäs och turkisk yoghurt och bred krämen ovanpå. Skär crabsticksen i bitar och skala räkorna. Fördela crabsticks, räkor och kapris ovanpå. Skär rödlöken i fina ringar och strö dem tillsammans med hela blad av blad­persilja ovanpå smörgåstårtan.