Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-13 14:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/smorgastarta-med-tre-sorters-ost/

Recept

Smörgåstårta med tre sorters ost

Foto: Anna Clarén

En smörgåstårta som passar utmärkt som en lyxig och tjusig ersättare för den traditionella osten och kexen. Den är också jättegod till en kopp te.

1. Blanda ädelost, 1 dl kesella och pinjenötter i en skål.

2. Skär brieosten i tunna skivor.

3. Blanda russin och konjak i en skål och låt det stå i 30 minuter. Tillsätt 100 g Philadelphiaost och ½ dl crème fraiche och rör ihop så att allt blir blandat.

4. Skär bort kanterna på brödet. Lägg tre skivor i rad på en bricka och bred på ädelost- och pinje­nötsfyllningen. Täck med tre brödskivor, lägg dem så att de täcker skarvarna på den första brödbottnen (så som man lägger tegel).

5. Lägg på tunna skivor av brieost och bred ett lager fikonmarmelad ovanpå. Täck med brödskivor och bred på russin- och konjaksfyllningen. Avsluta med de sista brödskivorna.

6. Blanda 150 g Philadelphiaost och 1 dl kesella i en skål. Bred röran ovanpå och runtom tårtan. Garnera med rucola på sidorna.

7. Skär fikonen i tunna skivor och gröp ur granatäppel­kärnorna. Garnera med färska fikon och granatäpplekärnor ovanpå smörgåstårtan.