Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-18 21:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/smorrebrod-med-flaskkarre/

Recept

Smörrebröd med fläskkarré

DN Text

Fläskkarrén tillagas en eller två dagar före servering. Gnid in fläskkarrén med salt och peppar och låt den stå på köksbordet i ca 2 timmar. Blanda resten av ingredienserna till bräseringen i ett ugnsfast fat och vänd karrén i lagen. Ställ in fatet i ugnen på 160 grader i ca 2 timmar, vänd karrén varje halvtimme.

Kyl karrén i lagen, vänd runt den i lagen, packa in i plastfilm och lägg på kylning. Sila lagen, skumma av fett, koka ihop till sirapskonsistens och kyl.

Sallad: Gör en vinägrett av rapsolja vispad med ca hälften av den inkokta bräseringslagen, smaka eventuellt av med lite balsamvinäger.

Blanda resten av ingredienserna till salladen, häll på vinägretten, smaka av med salt och peppar. Skär köttet i tunna skivor och lägg på smörat rågbröd, häll lite inkokt bräseringslag över skivorna och toppa med salladen.