Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-01 08:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/snabb-chokladmandeltarta-med-bar/

Recept

Snabb chokladmandeltårta med bär

1. Finfördela mandelmassa i matberedare eller riv den med rivjärn. Blanda med kakao och tillsätt ett ägg i taget.

2. Lägg ett bakplåtspapper på tallrik eller i en porslinsform, ca 20–22 cm i diameter. Häll på smeten och bred ut den i en rund cirkel så att den blir ungefär lika stor som tallriken eller formen. Grädda kakan på 750 W ca 4 min. Känn med fingrarna att den stannat. Låt svalna.

3. Vispa grädden. Dra loss pappret från botten. Lägg upp på ett tårtfat. Dekorera med grädde och bär när den kallnat.

Näringsvärde/portion: 202 kcal 13 g fett, 5 g protein, 17 g kolhydrater.