Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-08 18:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/snabb-gryta-med-paprika-och-farost/

Recept

Snabb gryta med paprika och fårost

Lammlever ska det egentligen vara i den här grytan med ursprung på Balkan. Men annan lever eller lövbiff går också bra att använda.

Skär levern eller lövbiffen i strimlor och bryn den i olja.

Lägg över strimlorna i en liten gryta eller kastrull. Bryn sedan paprikan skuren i tärningar och lägg även den i grytan.

Tillsätt också krossade tomater, finhackad vitlök, paprikapulver, lite salt och peppar. Låt sjuda ca 15 minuter.

Skär fårosten i tärningar och låt den sjuda med några minuter så att den smälter. Strö persilja över och servera med ris eller potatis.