Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-27 17:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/snabb-potatissallad/

Recept

Snabb potatissallad

Potatissallad har kanske inte så gott rykte, men den blir härlig om man gör den på färskpotatis. Dessutom är en matig sallad perfekt att dryga ut en buffé med. Improvisera gärna ihop din egen variant!

Foto: Fredrik Funck

1. Koka potatisen i saltat vatten. Skala löken och koka i några minuter. Dela den i klyftor.

2. Skär saltgurkan i tunna skivor och dela blomkålen i små fina buketter.

3. Strimla salladslöken och fräs den hastigt i lite av olivoljan. Tillsätt senap, vinäger, socker och resten av olivoljan.

4. Lägg upp potatis och grönsaker och slå dressingen över. Vänd i kaprisbär och persilja. Smaka av med salt och peppar och garnera med körvel.