Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-24 21:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/snabb-vasterbottenpaj-med-tomater/

Recept

Snabb västerbottenpaj med tomater

Foto: Alexander Mahmoud

Supersnabb och smidig latmanspaj som inte kräver mycket jobb eller förberedelser. Ostkrämen går att göra några dagar i förväg.

Rätta artikel

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda ihop ricotta, ägg och västerbottensost till en slät kräm. Salta och peppra.
3. Rulla ut smördegen på en bakplåtspappersklädd plåt. Nagga botten med gaffel och pensla med olja runt kanterna. Bred på västerbottenskrämen.
4. Skiva tomater tunt och lägg på pajen.
5. Grädda 20-25 minuter i mitten av ugnen till fin färg och tills smördegen har puffat upp på kanterna.
6. Ringla över god olivolja på pajen och strössla över salladslök och örter vid servering. Dra gärna några varv med svartpepparkvarnen över pajen innan du serverar den.