Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-26 23:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/sojamarinerad-uer-med-nudelsallad/

Recept

Sojamarinerad uer med nudelsallad

DN Text
Bild: Fredrik Funck

Blanda soja, pressad lime och sambalkrydda och lägg i en tät plastpåse. Skär fisken i bitar och lägg i påsen, marinera i kylen 15-20 minuter.

Förväll broccolin 2-3 minuter i kokande vatten eller tina djupfryst. Skär paprikan i tärningar och salladslök/purjo i diagonala bitar. Om du använder purjo, skölj den noggrant. Stek grönsakerna hastigt. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Rör ihop sojadressingen. Stek fiskfiléerna några minuter på varje sida. Varva nudlar och stekta grönsaker på vardera tallriken droppa över en del av dressingen.Toppa med fisken. Servera resten av dressingen i en skål så att den som vill kan ta mer.