Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-20 11:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/som-tum-gron-papayasallad/

Recept

Som tum – grön papayasallad

Som tum – grön papayasallad. Foto: Lennart Weibull

Är det något jag kan få extremsug efter så är det papayasallad. Den har allt. Krisp, sälta, sötma, syra, umami, jordnötter (vilket alltid gör saker godare) och små torkade räkor som ger vad som helst extremt mycket smak. Vissa menar att detta är ”turistversionen” av salladen då man måste använda den lite tjockare fisksåsen Pla ra för att det ska vara en äkta papayasallad.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in