Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-20 23:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/sommarbar-med-lakritssmak/

Recept

Sommarbär med lakritssmak

Det här är en rätt man får göra på känn. Vill man ha mer eller mindre sötma, tjockare eller tunnare sås? Det får man bestämma själv. Ska man smaksätta med mynta i stället för lakrits, tillsätts denna precis i slutet av tillagningen. Använd gärna kylskåpskalla eller halvtinade bär. Bären ska inte få någon stekyta.
Rätta artikel

1. Rensa bären och skölj dem om det behövs.

2. Hetta upp muurikkan till hög värme. Lägg i bären och låt dem torrfräsa någon minut, rör om mycket försiktigt.

3. Häll på socker och så fort det börjar få lite gyllengul färg, häll över grädden. Smaksätt eventuellt med lakritspulver.

4. Låt sjuda ett par minuter eller tills grädden börjar tjockna lite grann. Smaka av. Låt svalna lite grann och häll upp på höga glas eller coupe-glas. Servera ljummet.