Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-07 18:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/sommardolmar-med-lax/

Recept

Sommardolmar med lax

DN Text

Rör ihop fisksås, lime, socker och sambal (stark chilipeppar). Stek laxen någon minut på alla sidor.

Sänk värmen. Häll på den kryddiga såsen och lägg på lock. Låt sjuda några minuter på lägsta värme tills laxen är nätt och jämnt kokt.

Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.

Portionera ut nudlar och lax i salladsbladen. Är bladen inte tillräckligt stora kan man dela laxbitarna och göra åtta i stället för fyra dolmar. Droppa den kryddiga skyn över lax och nudlar Lägg på några strån gräslök och korianderblad. Vik ihop salladsbladet kring lax och nudlar.

Servera eventuellt med jasminris.