Chimichurri är en latinamerikansk sås eller dressing med mycket örter som ofta serveras till grillat kött. I den här varianten görs den på koriander och blir toppen till fisk. Köp gärna koriander och persilja i knippa om du har möjlighet, de smakar mer än de taniga små krukor som brukar finnas i grönsaksdisken.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-15 20:54
Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/sommarlax-med-chimichurri/
Sommarlax med chimichurri

1. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg laxen i en ugnsfast form med lite olja i, och skinnsidan nedåt. Salta och peppra och tillaga i ugnen till 55 graders innertemperatur, det tar cirka 30 minuter.
2. Hacka koriander och persilja fint. Finhacka vitlöken och chilin. Blanda allt i en skål tillsammans med salt, olja och vinäger. Låt stå minst 15 minuter.
3. Bred ut chimichurrin ovanpå laxen. Om inte allt går åt kan man ha resten i en skål vid sidan om. Servera med rostad citronpotatis.