Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-25 15:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/sommarmjuk-potatislada-med-smak-av-parmesan-och-timjan/

Recept

Sommarmjuk potatislåda med smak av parmesan och timjan

Sommarmjuk potatislåda med smak av parmesan och timjan.
Sommarmjuk potatislåda med smak av parmesan och timjan. Foto: Hannu Sarenström

Potatisrecept behövs det många av om man odlar potatis. Kokt är gott och gratäng är ljuvligt. Men vanlig gräddig gratäng kan kännas tung på sommaren, så i denna blir det parmesan i stället. Den här lådan lagar jag lite då och då året runt. Den blir god med såväl högsommar- som vinterpotatis. Som egenrätt blir den nyttigare om du varvar lagren rejält med spenat eller mangold. Blanda då bladen med riven parmesanost.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in