Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-21 20:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/sommaromelett-i-muurikka/

Recept

Sommaromelett i muurikka

Det är väldigt lätt att laga omelett i muurikka. Här är en vegetarisk variant där grönsakerna får spreta ut lite från själva äggformationen. Lättast är att servera den direkt ur kärlet.
Rätta artikel

1. Förbered de olika ingredienserna i olika skålar: Vispa alla äggen och saltet i en bunke. Skär tomaterna i skivor. Skär fetaosten i tärningar. Skär salladslöken i små bitar. Skiva champinjonerna ganska tunt.

2. Dela sparrisarna på mitten på tvären. Koka upp vatten och släpp ner dem i kokvattnet. Låt sjuda två minuter. Häll av vattnet och låt sparrisarna ånga av på en handduk.

3. Hetta upp muurikkan tills den är riktigt het. Häll i olja och smör och efter 10–15 sekunder, häll i omelettsmeten.

4. Strö sedan över, i tur och ordning: svamp, spenat, salladslök, sparris, fetaost och tomat. Grädda tills smeten håller på att stelna. Stäng av värmen.

5. Servera direkt ur muurikkan.