Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-03-30 05:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/sommarpizza/

Recept

Sommarpizza

Den här rätten är superenkel, snabb och god när man inte orkar vänta på en pizzadeg som ska jäsa. Fyllningen har vi lagt direkt på ett tortillabröd, men mjukt tunnbröd går också bra att använda.

1. Rör ihop chilisåsen och finhackad vitlök tillsammans med de passerade tomaterna. Smaka av med salt och peppar.

2. Bred ett lagom tjockt lager tomatsås på varje brödskiva. Skiva mozzarellan i tunna skivor och fördela den jämnt över pizzorna. Riv parmesanosten grovt och strö över den, spara lite till serveringen.

3. Sätt in pizzorna ganska högt upp i ugnen på 225 graders grillvärme i cirka 5 minuter eller tills osten fått en fin gyllene färg.

4. Lägg på ett par skivor parmaskinka, färska körsbärstomater och lite riven parmesanost. Garnera med ett par fina basilikablad och lite rucolasallad. Avsluta med att strö över pinjenötterna.