Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-05 15:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/sommarsallad-med-kraftstjartar-och-sparris/

Recept

Sommarsallad med kräftstjärtar och sparris

1. Koka upp vatten och fond i en djup panna.

2. Bryt av nedre delen på sparrisen, skär i mindre bitar och sjud i buljongen cirka 3 minuter. Lyft upp sparrisen och kyl i iskallt vatten.

3. Koka quinoan i buljongen cirka 20 minuter tills vattnet har kokat bort.

4. Koka äggen mjuka och krämiga cirka 7 minuter.

5. Häll av kräftstjärtarna i ett durkslag. Halvera avokadon, kärna ur, gröp ur och skiva.

6. Skala apelsinerna och skär ut filéerna över en skål. Krama den sista juicen ur hinnorna och använd den till dressingen.

7. Dressing: Blanda samtliga ingredienser.

8. Blanda sparris, avokado, apelsinfiléer och kräftstjärtar med quinoan direkt i pannan eller på ett stort fat.

9. Toppa med dill och citronen i klyftor.

Näring/portion: 536 kcal, 32 g fett, 33 g protein, 32 g kolhydrater