Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-25 03:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/somrig-vitkalssallad/

Recept

Somrig vitkålssallad

Kål är billigt, nyttigt och gott. Passa på att göra salladen så här i början av sommaren när kålen är som färskast.
Rätta artikel

1. Skär kålen i grova bitar. Blanda med olivolja, salt, citronskal och –saft. Låt marinera i 10 minuter. Blanda runt några gånger och lägg upp på ett stort fat.

2. Stek fläsket i en stekpanna ett par minuter. Tillsätt brödtärningarna och fortsätt steka tills det blir gyllenbrunt. Strö blandningen över kålen.

3. Rör ihop ingredienserna till dressingen och ringla den över salladen. Garnera med gräslök.