Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-26 23:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/soppa-med-hyvlade-primorer/

Recept

Soppa med hyvlade primörer

Soppa med hyvlade primörer. Foto: Nicklas Thegerström

När man lagar mat i husvagn, husbil eller på camping är det fiffigt att ta vara på så mycket som möjligt av råvarorna. Den här soppan är gjord av kokspad från potatis samt de grönsaker man råkar ha till hands. Hyvla dem med osthyvel ­(eller mandolin) och bara lägg ner dem i koket. De blir färdiga på ett par minuter. Avsluta med lite saltig ost. Allt från emmentaler och gruyère till pecorino och parmesan passar fint.

Rätta artikel

1. Koka upp spad och buljong tillsammans med lagerblad och persiljestjälkar. 

2. Hyvla grönsakerna och lägg i, låt sjuda i två minuter.

3. Ta av från värmen och servera i en tallrik, skål eller kopp. Låt var och en lägga i riven ost efter egen smak.