Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-17 17:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/soppa-pa-curry-och-hela-trattkantareller/

Recept

Soppa på curry och hela trattkantareller

När man lagar till svamp brukar man ofta hacka den. Här får trattkantarellerna i stället långkoka hela. Man kan använda en massa andra svampsorter till det här receptet, som soppar, blek taggsvamp eller vad man nu hittar, men då kan man behöva skära dem i mindre bitar. Soppan får en vacker gul färg och en aningen het smak. Den som vill göra den starkare kan tillsätta lite färsk finhackad chili samtidigt med löken.

1. Rensa svampen och fräs den cirka 5 minuter i olja och smör under omrörning.

2. Tillsätt lökhacket och fräs under omrörning tills det blir genomskinligt. Strö ner curry och gurkmeja och fräs ytterligare ett par minuter.

3. Häll på buljong och låt sjuda under lock i 20 minuter. Häll i grädden och vinäger. Låt sjuda i ytterligare 20 minuter under lock.

4. Smaka av med salt. Servera soppan i varma skålar eller sopptallrikar.