Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-20 10:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/soppa-pa-farsk-vitlok-med-varmrokt-flask/

Recept

Soppa på färsk vitlök med varmrökt fläsk

Färsk viltlök med stjälk har blivit rätt så vanligt i affärerna. Soppan är i sig vegetarisk. Strimlor av varmrökt fläsk, bacon eller någon god torkad korv är pricken över i:et. Serveras som förrätt eller lättare lunch – då med bröd till.

1. Ta bort eventuella fula blad från vitlökarna. Klyv vitlökarna på mitten. Skala och grovhacka lök och morot.

2. Koka upp vatten, grönsaksbuljong och salt med vitlökar, lök, morot och rosmarin. Låt sjuda utan lock 20 minuter.

3. Mixa i matberedare i flera minuter till soppan blir slät. Sila den sedan genom nätsil. Vara noga med att pressa igenom all vätska med en sked.

4. Smula ner osten i soppan, häll i grädde, citron, peppra och strö i gräslöken. Koka upp och låt sjuda några minuter.

5. Skär fläsket i små tärningar eller strimlor och lägg ner i soppan. Servera i varma djupa tallrikar.