Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-23 09:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/soppgryta-med-lammfarsbollar/

Recept

Soppgryta med lammfärsbollar

Gör gärna dubbel sats av grytan och frys in i lagom stora matlådor som sedan tas med till jobbet eller skolan.

1. Hacka hälften av timjanen och blanda med färs, 1 ½ tsk salt och 2 krm peppar. Forma färsen till runda bollar. Ansa och skär squashen i kuber, ca 2 x 2 cm.

2. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olja i en gryta. Tillsätt tomater, 1 ½ tsk salt, 2 krm peppar och socker. Låt koka ca 5 min.

3. Lägg färsbollar och squash i grytan och låt koka utan lock ca 10 min. Strö över resterande timjan och servera med bröd.

Näring/portion: Ca 560 kcal, 27 g fett, 36 g protein, 38 g kolhydrater.