Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-24 17:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/sot-gronkal/

Recept

Söt grönkål

Foto: David Frenkiel

Denna grönkålspackade juice har en aning sötma från äpplena och ett friskt inslag av fänkål, ingefära och citron. Det är ett juicerecept som vi använt oss av i flera år och som fortfarande håller.

Rätta artikel

1. Tvätta alla ingredienser och skär dem i lagom stora bitar.
2. Mata ner alla ingredienser i inmatningsröret i din juicemaskin en efter en; varva de fiberrika ingredienserna (grönkål, ingefära) med den saftiga (citron) och använd de hårda ingredienserna (äpplen, fänkål) för att trycka igenom allt.
3. Smaka av och justera smaken efter eget önskemål.
4. Rör om väl, häll upp i ett medelstort glas och servera juicen kall, eller häll juicen i ett medelstort konserveringsglas eller i en lufttät glasflaska (som på bilden) att ta med.