Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-28 22:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/sotad-lax-med-currymajonnas-och-ingefarspicklad-kalrot/

Recept

Sotad lax med currymajonnäs och ingefärspicklad kålrot

Sotad lax med currymajonnäs och ingefärspicklad kålrot.
Sotad lax med currymajonnäs och ingefärspicklad kålrot. Foto: Roland Persson

Kl 17.20, julmiddag: Sotad lax med currymajonnäs och ingefärspicklad kålrot. Laxen gnids in med salt och råsocker innan den hastigt sotas runt om. Den kan gärna bli lite svart här och där, men ska vara rå rakt igenom. Kålroten är en given julgrönsak och blir otroligt god med ingefära, så snåla inte med den. Och så curryn!

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in