Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-22 09:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/sotpotatis-med-parmesan-kyckling-och-avokadograddfil/

Recept

Sötpotatis med parmesan, kyckling och avokadogräddfil

Rätta artikel

1. Sätt ugnen på 225 grader. Krydda kycklingen med chilipulver och 1 tsk salt. Lägg den på en plåt och stek den mitt i ugnen tills kycklingen är genomstekt ca 35 min.

2. Skala och skär varje sötpotatis i fyra klyftor. Strö över 1/2 tsk salt. Blanda klyftorna med olja och hälften av parmesanosten.

3. Lägg sötpotatisen vid sidan av kycklingen när ca 15 min återstår av kycklingens tillagningstid. Stek i övre delen av ugnen. Strö på resten av osten på potatisen när det är ca 5 min kvar av tillagningstiden.

4. Skala, kärna ur och mosa avokadorna med gräddfilen. Tillsätt 1 krm salt. Servera röran till kyckling, sötpotatis och sallad.

Näring/portion: 510 kcal, 31 g fett, 33 g protein, 21 g kolhydrater