Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-22 13:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/sotsur-gurksallad-och-grillad-lax/

Recept

Sötsur gurksallad och grillad lax

Rätta artikel

1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala gurkorna slarvigt, halvera och skrapa ut kärnorna med en sked. Skär gurkan i 1/2 cm tjocka skivor. Ansa rädisorna och ta bort en del av bladen, men låta gärna lite sitta kvar som garnering. Halvera stora rädisor.

2. Blanda socker, vinäger, vatten och 1 tsk salt i en skål. Vänd ner gurka och rädisor. Smaka av med pepparrot och sesamolja. Låt stå.

3. Krydda laxen med 1 tsk salt och peppar. Grilla laxbitarna ca 2 min på varje sida. Servera med gurksallad och ris.

Näring/portion: Ca 560 kcal, 19 g fett, 34 g protein, 59 g kolhydrater