Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-03 01:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/sotsur-gurksallad/

Recept

Sötsur gurksallad

Det här är en klassiker till kinesisk mat med hetta, men också ett fräscht och krispigt tillbehör till svenska köttbullar eller andra kötträtter.

1. Skär gurkan i avlånga strimlor. Skala och skiva vitlöken tunt. Strimla purjolöken. Skala och strimla ingefäran. Strimla chilin.

2. Blanda alla ingredienser i en skål och låt stå kallt minst en timme.

Näring/portion: 67 kcal, 2 g fett, 1 g protein, 11 g kolhydrater