Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-19 02:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/spagetti-carbonara/

RECEPT

Spagetti carbonara

Koka pastan enligt anvisning på paketet. Ta bort svålen, tärna och fräs upp fläsket tillsammans med den lätt krossade vitlöksklyftan i en stekpanna. Ta bort vitlöksklyftan när den har blivit brynt.

Rör ihop äggulor och grädde om så önskas. Blanda det med den avrunna spagettin, fläsktärningarna och riven ost.

Lägg upp i varma tallrikar och mal lite svartpeppar över.

En sallad på grovrivna morötter med olja och vinäger är ett fräscht tillägg till pastamiddagen.