Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-21 09:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/spagetti-med-blamusslor/

Recept

Spagetti med blåmusslor

Rätta artikel

1. Skölj och skrubba musslorna i kallt vatten. Släng de som inte sluter sig när man knackar dem i köksbänken. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin. 2. Fräs vitlök och chili i olja i en låg, vid panna cirka 2 minuter. Tillsätt musslor och persilja. Häll på vinet och sätt på ett lock. Låt sjuda cirka 5 minuter. Rör runt då och då.

3. Koka pastan i lättsaltat vatten i en gryta enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och häll tillbaka pastan i grytan.

4. Ta bort de musslor som inte har öppnats. Blanda ner musslorna i spagettin och tillsätt 1 dl av kokspadet. Servera genast med bröd.

Näring/portion: Ca 600 kcal, 15 g fett, 22 g protein, 90 g kolhydrater